Touringcar huren Groningen 

Historie Groningen Airport

Groningen Airport, ook wel bekend onder de naam Groningen Airport Eelde, is een vliegveld hoofdzakelijk bedoeld voor  de burgerluchtvaart. En alhoewel de naam misschien anders doet vermoeden, is het vliegveld gesitueerd in het noorden van de provincie Drenthe (en tien kilometer ten zuiden van de stad Groningen). Het vliegtuig werd geopend op 23 mei 1931, op initiatief van wethouder Hayo Hindriks, die ook vliegenier was. De begintijd van het vliegveld kent een wrange geschiedenis: nog geen maand na de feestelijke opening stortte Hayo Hindriks neer op “zijn” vliegveld, helaas met fatale afloop. Op dit moment is Groningen Airport het op vier na grootste vliegveld van Nederland na Schiphol, Eindhoven Airport, Rotterdam The Hague Airport en Maastricht Aachen Airport.   

Offertes aanvragen voor een

Touringcar

Gebruikers van de luchthaven

Er zijn enkele luchtvaartmaatschappijen die Groningen Airport aandoen: Corendon, Transavia, TUI fly, Flybe en AIS Airlines. Daarbij landen er verschillende soorten toestellen: charter-toestellen, privéjets, militaire en medische toestellen, zakenjets en lesvliegtuigen. Sinds 2015 landt er zelfs elke twee weken een vlucht met gevangenen uit Noorwegen, die worden gedetineerd in de Noorse gevangenis in Veenhuizen. Alle vluchten vertrekken en landen op de enige startbaan die het vliegveld rijk is. De meeste vliegbewegingen komen van privétoestellen en lesvliegtuigen. In 2014 landde er het eerste transatlantische passagierstoestel; een Boeing 737-800 afkomstig van Miami Airport, behorend tot de top 50 van grootste vliegvelden ter wereld. KLM voert er regelmatig testvluchten uit, onder andere voor het maken van doorstarts. 

 

Offertes aanvragen voor een

Touringcar

Met de touringcar naar Groningen Airport

Vanaf Groningen Airport vlieg je onder andere naar enkele populaire vakantiebestemmingen zoals Kreta, Antalya, Mallorca en Gran Canaria. Door de wat meer bescheiden omvang van het vliegveld ten opzichte van bijvoorbeeld Schiphol, gaat het parkeren, inchecken en boarden een stuk sneller. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid voor auto en bus. Groningen Airport is qua parkeertarieven zelfs het goedkoopste commerciële vliegveld van Nederland. Hoe ideaal is het dan om een touringcar te huren voor jullie uitstapje of vakantie. Je wordt bijna voor de deur afgezet en kunt onderweg al beginnen met de voorpret, onder het genot van een biertje of wijntje in de luxe bus. Op het vliegveld zelf zijn voldoende faciliteiten zoals een restaurant, WIFI, een babycare-room voor de moeders onder ons en een airportshop. Zo begint jullie vakantie zonder zorgen, de perfecte voorbereiding! 

Een busuitstapje naar..

Het is voor vriendengroepen, zeker uit het Noorden van het land, ideaal om met de touringcar af te reizen naar Groningen Airport. Jullie hoeven je geen zorgen te maken over vervoer en de parkeerkosten voor jullie auto’s. De luxe bus zet jullie af op een uitstapplek vlakbij de ingang van het vliegveld, dus voor jullie kan de voorpret onderweg al beginnen. Een touringcar huren is het perfecte begin van jullie vakantie. En ook voor de niet-vakantiegangers zijn er genoeg mogelijkheden. Groningen Airport organiseert Fly-ins, zodat je je met je vrienden kunt laven aan wat er allemaal rondrijdt en -vliegt. Dit evenement is bedoeld voor vliegers, passagiers en luchtvaart-fans, voor ieder wat wils dus. Vraag snel een touringcar offerte aan en bekijk de mogelijkheden!