Touringcar huren Midden-Groningen

 

De gemeente Midden-Groningen

Vanaf begin 2018 gaan de voormalige gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde verder onder de naam gemeente Midden-Groningen. De gemeente heeft ruim 60.000 inwoners en is de op twee na grootste gemeente van de provincie Groningen na Westerkwartier en Groningen. De naam Midden-Groningen werd in 2016 gekozen door de bewoners zelf. De grootste plaatsen in de gemeente zijn Hoogezand, Sappemeer, Muntendam, Zuidbroek en Siddeburen. De gemeente is met haar vijf stations prima te bereiken. Het loont de moeite om met je vrienden of familie deze prachtige streek eens te bezoeken. Jullie kunnen bijvoorbeeld een touringcar huren, zodat je alle mooie plaatsen of bezienswaardigheden kunt aandoen, zonder je zorgen te maken over het vervoer. Zo maken jullie er een heerlijk dagje uit van en kunnen jullie genieten van al het moois wat Midden-Groningen te bieden heeft.    

Offertes aanvragen voor een

Touringcar

Met de bus naar het Groninger Schaatsmuseum

In de hele wereld staan wij Nederlanders bekend als schaatsliefhebbers. Een bezoekje aan aan schaatsmuseum in Sappemeer mag dan dan niet ontbreken, als je een leuk dagje uit wil in Midden-Groningen. Het museum is zowel leuk voor kinderen als volwassenen. Je wordt meegenomen in de geschiedenis van het schaatsen. er hangen prachtige historische foto’s en posters en er staan beeldjes van meerdere kunstenaars. Zo wordt je helemaal meegenomen in deze prachtige en oerhollandse folklore. Wist je bijvoorbeeld dat het schaatsen al begin in de 15e eeuw? Met een soort slee (ook wel “glis” genoemd) bewogen mensen zich voort op het ijs. Deze slee bestond uit het bot van een koe of paard en werd bevestigd aan de onderkant van de schoen. Maak er meteen een bus uitstapje van met je vrienden, zodat je vlakbij het museum wordt afgezet. Vraag snel een offerte aan!  

Offertes aanvragen voor een

Touringcar

Een dagje Landgoed Fraeylemaborg

Als jij en je vrienden of collega’s liefhebbers zijn van natuur en cultuur en jullie willen een dagje uit, stap dan met zijn allen de bus in en laat je vervoeren naar het prachtige Landgoed Fraeylemaborg. Dit landgoed is werkelijk één van de mooiste plekken van Midden-Groningen en is zowel geliefd bij de lokale bevolking als toeristen. Het unieke aan het landgoed is onder andere dat het de typische Engelse landschapsstijl bevat. Je zult je in oude tijden wanen als je over het landgoed loopt. Een mooi voorbeeld van de stijl die kenmerkend is voor het landgoed, zijn de vele ornamenten die je terugvindt in het park. Het Borggebouw is ontwikkeld in de Middeleeuwen, in het Koetshuis is een museumwinkel gevestigd. In deze winkel zijn regelmatig tentoonstellingen over Fraeylemaborg. 

Met de touringcar naar andere bussen

Als jij en je vrienden besluiten om het Nationaal Bus Museum in Hoogezand te bezoeken, dan moet je natuurlijk een touringcar huren om er naartoe te gaan! Jullie genieten onderweg van de luxe die de touringcar biedt, waarna jullie zijn oudere broers in het museum kunnen bewonderen. Het museum bevat een prachtige collectie van oude autobussen, afkomstig uit heel Nederland. Ook leren jullie er meer over hoe het vervoer in de streek er vroeger aan toe ging. Vraag snel een offerte aan zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.