Touringcar huren Westerkwartier

 

De landstreek Westerkwartier

Het Westerkwartier is een prachtige landstreek in de provincie Groningen. Tot het einde van de 18e eeuw was het Westerkwartier één van de kwartieren / districten in de Groningse Ommelanden, de naam “kwartier” is sindsdien niet meer verdwenen. Tegenwoordig valt het Westerkwartier samen met de gemeente Westerkwartier. In de streek vind je onder andere de plaatsen Leek, Zuidhorn, Marum, Grootegast en Tolbert. Het Westerkwartier is het meest westelijk gelegen van de drie Ommelanden. Het typische Westerkwartierse dialect kent veel oud-Friese invloeden, een soortgelijk dialect wordt ook gesproken in het aangrenzende deel van Friesland. Sterker nog, in de Groningse dorpen De Wilp, Marum, Opende en Visvliet wordt door een deel van de bevolking ook Fries gesproken. Het zijn hiermee de enige dorpen buiten Friesland waar dit het geval is. 

Offertes aanvragen voor een

Touringcar

Dagje uit in Westerkwartier

Behalve de mooie, uitgestrekte landschappen, is er in de dorpen in de gemeente Westerkwartier zelf ook genoeg te beleven. Zo kunnen de theaterliefhebbers hun hart ophalen in het prachtige BaronTheater in het dorpje Opende. Dit theater deed eerst dienst als gymzaal en is omgebouwd tot theater met een maximum capaciteit van 175 bezoekers. Er wordt in de programmering nadrukkelijk rekening gehouden met diversiteit. Zo zijn er optredens voor jong en oud, in de vorm van bijvoorbeeld cabaret, dans, toneel, concerten en tal van andere andere soorten muziekvoorstellingen. De ligging is ideaal: het theater is gelegen in het centrum van Opende, vlakbij het sportcomplex. Er is voldoende parkeergelegenheid, je kunt dus met je vrienden of collega’s een touringcar huren en je vlakbij het theater af laten zetten. Een ideale gelegenheid dus voor een gezellig bus uitstapje.

Offertes aanvragen voor een

Touringcar

Met de touringcar naar Familiepark Nienoord

Als je met de hele familie een feest hebt of een dagactiviteit wil plannen, ga dan met een gehuurde touringcar naar Familiepark Nienoord. Dit prachtige park ligt in het plaatsje Leek in de bossen behorend bij Landgoed Nienoord. Voor de kleintjes (of dappere volwassenen) is er een grote speeltuin met klimtorens, waar ze hun klimkunsten naar hartelust kunnen vertonen. In het park is voldoende te beleven voor jong en oud. Jullie kunnen een tocht met een huifkar maken, rondrijden op de tractorbaan of scooterbaan en er is zelfs een heuse helicopterbaan. Voor de treinliefhebbers is er een modelspoorbaan-tentoonstelling. In het bezoekerscentrum van het Landgoed leer je alles over Landgoed Nienoord, haar geschiedenis en de prachtige, wijdse omgeving. Vervoer naar een feest was nog nooit zo gemakkelijk! Vraag snel een touringcar offerte aan en beleef de mooiste familiedag in Familiepark Nienoord.

Dagje uit naar de Sint Bernardushof

Als je met je collega’s of vrienden uit het Westerkwartier nog op zoek bent naar een cultureel uitstapje, bezoek dan eens het museum Sint Bernardushof in Aduard. Het museum is kleinschalig maar erg sfeerrijk en beschrijft vooral de geschiedenis van de Cisterciënzer Sint Bernardusabdij. Tussen de 12e en de 16e eeuw was deze abdij zeer bekend door heel Europa. Jullie kunnen er rondleidingen volgen, de abdijkerk bezoeken en de oude ziekenzaal van het klooster bezoeken. Jaarlijks vindt er een expositie plaats, voor kinderen is het mogelijk om de zogenaamde “kloostermoppen” te bakken in de oude steenoven achterin het museum. Huur nu een touringcar voor een dagje uit naar dit prachtige museum.